Kerrospukeutumisella taistoon pakkasta vastaan!

Tänne St. Antoniin on luvassa hurjia pakkaslukemia loppuviikolle. Pakkaseen kun vielä lisää vähän tuulta, niin johan puraisee. Mutta ei ole olemassa huonoa säätä, on vain huonoa varustautumista. Tavalliseen rinnepäivään, kevyeen pakkaseen, riittää pitkähihainen merinovillainen paita, sen päälle merinovillainen t-paita (joka myös mukavasti peittää kalsarihenkisen aluspaidan rinneravintolassa), fleecetakki ja kuoritakki. Fleeceä voi sitten riisua ja pukea (jos on reppu) sen mukaan kuinka vauhdikkaasti hiihtelee. Kuorihousujen alla ainakin itselläni riittää yhdet merinovillaiset legginsit. Ihmisten palelutaipumukset tietenkin vaihtelevat hyvinkin paljon, joten sen mukaan pitää varustautua. Merinovillaa ja fleeceä myydään eri paksuisina, joten kovasti paleleva voi samalla reseptillä saada lämpimämmän kokonaisuuden, kun valitsee paksummat kerrokset. Tuleville koville pakkasille tarvitaankin sitten vähän järeämpää varustusta. Merinovillan ja fleecen väliin laitetaan vielä Power stretch -paita, samoin kuorihousujen alle puetaan lisäksi Power stretch -housut. Toki voi myös varustautua paksummalla takilla ja toppahousuilla, mutta itse suosittelen mieluummin kuoriasua ja kerrosten lisäämistä tai vähentämistä tarpeen mukaan.

Ja tietenkin varpaita lämmittää merinovillaiset sukat, hyvien laskettelukäsineiden alle puetaan aluskäsineet ja kypärän alle kypärähuppu. Kypärähuppu voi olla joko ihan ohutta silkkiä tai merinovillaa tai paksumpaa power stretchiä tai oikein kylmiin ja tuulisiin oloihin windstopper-kalvollista power stretchiä. Kuvassa merinovillainen Buff-tuubihuivi jota voi käyttää pipona, kaulurina tai kypärähuppuna. Käsiä lämmittää parhaiten rukkaset, joissa sormet ovat lähellä toisiaan. Pahasti viluiset voivat lisäksi hankkia akkukäyttöiset pohjalliset monoihin.

Eri kerrosten materiaalit

Merinovilla on Merinolampaasta saatavaa erittäin ohutta villakuitua. Hieno kuitu ei tunnu iholla karhealta, kuten normaali villa, siksi merinovillaa voi pitää suoraan ihoa vasten. Merinovillan erityisominaisuuksia ovat sen miellyttävän tunnun lisäksi erittäin hyvä lämmöneristävyys ja kosteudensiirtokyky. Lisäksi merinovilla on antibakteerinen kuitu, joten se ei haise, eikä sitä tarvitse pestä jokaisen käytön jälkeen vaan se puhdistuu tuulettamalla. Villa lämmittää myös kosteana joten se on erittäin hyvä materiaali hikiliikunnassa. Merinovilla ei kuitenkaan hiosta, joten ohuempia merinovillavaatteita voi hyvin käyttää myös kesäkuumalla.

Smartwoolin merinovillat tuulettumassa

Fleece on tekokuiduista valmistettu pehmeä ja joustava materiaali, joka on ilmavaa ja eristää siksi hyvin lämpöä. Fleece siirtää kosteutta tehokkaasti, joten se on erittäin hyvä välikerrosmateriaali. Fleeceä on saatavana eri paksuisina.

Powerstretch on tekokuiduista valmistettu hieman fleeceä muistuttava materiaali. Powerstretch on erittäin joustavaa, ulkopinnaltaan sileää ja sisäpinnaltaan fleeceä. Joustavuutensa ja liukkaan pintansa ansiosta se on erinomainen osa kerrospukeutumista, koska se voi olla hyvin tyköistuva ja sen päälle voidaan vielä pukea esimerkiksi fleece. Myös powerstretchin kosteudensiirtokyky on erinomainen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s