Offarinoviisin puuteriraportti

Minulla on 26 vuotta rinnelaskua takana, mutta syvänlumenlaskua en hanskannut vielä pari viikkoa sitten ollenkaan. Onneksi Elämysmatkat järjesti St. Antonissa kolmen päivän off-piste -kurssin johon sain itsekin osallistua. Kurssin järjesti A-Z Skischule.Kurssin alkuun käytiin tietenkin läpi lumiturvallisuusasiat ja opeteltiin varusteiden käyttöä. Offarivarusteisiiin kuuluu piippari, joka lähettää signaalia jonka voi vastaanottaa toisella piipparilla. Eli jos kaveri jää vyöryyn piippari laitetaan etsintämoodiin ja kaveri paikannetaan. Sen jälkeen kaverin tarkka sijainti etsitään sondilla ja lopulta kaivetaan ylös lapiolla. Ilman näitä perusvälineitä ei ole mitään asiaa rinteiden ulkopuolelle. Eikä niistä haittaa ole rinteessäkään.

Opettajamme kävi kanssamme läpi alkuun ihan perustekniikoita liittyen lasketteluun yleensä. Itseoppineilla laskijoilla on usein paljonkin korjattavaa tekniikassaan. Itse luulin olevani hyvä rinnelaskija, kunnes pääsin laskemaan hiihdonopettajien kanssa. Parin kuukauden aikana on tullut opittua yhtä sun toista laskettelusta. Kiitokset loistaville opettajille Sepolle ja Mariannelle!

Antonissa oli pitkähkö sateeton jakso mutta viime viikolla vihdoin pärähti metri lunta vuorelle. Ei ollut riemulla rajaaa kun pääsin vihdoin kavereiden kanssa laskemaan pari kunnon offia Rendlissä ja Sonnenkopfissa. Suosittelen muuten kaltaisilleni pannuttajille powder traceja, eli nauhoja jotka sidotaan suksiin ja sullotaan lahkeiden sisään. Jos suksi umpihangessa irtoaa jää nauha (yleensä) pinnalle, jolloin suksi on helpommin löydettävissä. Viime viikolla suksien etsijöitä oli rinteiden reunoilla paljon ja sitkeimmät etsivät suksiaan tunti tolkulla.

Sonnenkopf ja paljon lunta
Ja sitten suksen etsintään
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s