Karvan seikkailut

Moi.

Viimeisestä onkin sitte vähä aikaa, joten pieni päivitys vielä viime kauden lopusta.

Chamonixista lähdettyäni löysin itseni Norjasta pikareissulta. Olin vapun töissä Pyhällä. Mietiskelin, että sieltä on joku varmasti lähdössä Norjaan ja olihan se niin. Isolla remmillä lähdettiin painelemaan. Itsellä oli pitkä viikonloppu takana ja univelkaa, joten otin ekan päivän ihan lungisti lepäillen ja miettien, että mitä tekis. Keli oli vähän huono, mutta sen piti parantua seuraavan parin päivän aikana. Shellin mäki oli ollut jo tietenkin mielessä, mutta ei uskaltanut luottaa keliin.

Seuraavana päivänä mentiin Andersdaltindenille (1221m) hakemaan lämpöä. Kiva reissu, vähän oli sinkissä välillä, eli pilvet tuli vuoren päälle ja peitti näkyvyyden,  mutta sitten taivas aukes juuri sopivasti ja laskettiin se pois.

Säätiedotus lupaili hyvää, joten peli oli selvä, Storerussetinden(1405m) oli seuraava kohde. Päätettiin mennä ns. takakautta sisään, koska lunta oli tullut kivasti ja oli olemassa riski, että itse koillisseinän kiipeily ei olis onnistunu. Aamutuimaan lähettiin läpsyttelemään mahtavassa kelissä: sininen taivas ja mitä korkeammalle mentiin sitä paremmin alkoi näkymään meri. Mahtava fiilis, sain kerranki parasta mitä Norja voi antaa. Kiitos Markolle, Jannelle, Heljälle ja Pasolle.

Store Russetinden NE face(1405m)

Kolissa valmiina lähtöön.

Sillälailla.

Hieno lopetus talvelle.

Siitä sitten lakki kourassa takasi Suomeen ja töihin. Ihan peruskesä, töitä ja treeniä mahdollisimman paljon. Työt jäi viikossa  treeneille 4-3 häviölle, eli oikea suhde. No, tulipa sitä kuitenkin tehtyä lähes täydet viikkotunnit siinä viikonloppujen aikana.

Olhava alkukesästä. Mahtava viikonloppu. Harmi, että oli ainut reissu sinne tänä kesänä.

Kantilla.

Pyhällä vähän ennen töitä itteään kiusaamassa. Teki hyvää ja oli mahtava Unplugged-viikonloppu.

Alkukesästä mielessä oli, että lähden Chamonixiin kiipeemään syksyllä. Lensin kuolemaa halveksuen Geneveen maanantaina 3.9., enkä kyllä olisi arvannut mitä tässä kuluneessa viikossa jo ehtis tapahtua.  Tiistaina olinkin jo aamusta kiipeemässä Oskun ja Evan kanssa sporttia tutulla kalliolla Ranskassa. Keskiviikkona lähdettiin ystäväni Thorin kanssa katsomaan miltä näyttää Pilier Rouge Blaitièrilla, haasteena TD-, Nabot Lleon. Meni sen verran kivasti, että pidettiin päivä taukoa ja suunnattiin takaisin, uutena haasteena TD+, Majorette Thatcher. Kyseiseltä kiipeilyltä löysin aivan uuden merkityksen kalliokiipeilyyn, jotain sanoinkuvaamattoman hienoa.

Ystäväni Miku oli tullut viikonlopuksi lomalle rajan toiselle puolelle Sveitsiin. Olin palautunut pari tuntia Majoretten reissusta, kun Miku soitti, että nyt mennään kiipeämään. Olin hetken, et ei saakeli, mutta päätin sitten kuitenki lähteä ja sovimme tapaamisen Midin hissiasemalle seuraavaksi aamuksi klo 8. Lähdettiin kiipeemään sama reitti, jonka olin Thorin kanssa kiivennyt jo kaksi päivää aikasemmin. Aamusta vähän tuntu vielä eilinen, mutta sitten Blatieren varjossa alkoi helpottamaan. Vein köyttä koko reitin ja oli hyvä mieli reitin lopussa. Kämpille ja kamat kasaan, hyppäsin Mikun kyytiin Sveitsin Marecottesiin ja lähdin auttamaan sinne kaveria kattohommissa, että pysyy balanssi normaalielämään. Sunnuntaisin Sveitsissä ei saa kuitenkaan pitää meteliä, niin ei siinä sitten muu auttanut kuin lykätä työhommia ja lähtiä kiipeämään. Mikukin oli energioissaan ja jaksaa sitä paremmin tehä töitä, kun käy tasasen tappavasti säikyttelemässä itseään. Varpaat muusina aloiteltiin homma lähialueen klassikolla, Chez Rockyllä, 5c , 6a+ slabillä 30″c. Väliin helppoa ja loppuun 6b, 6a+ ja 6b. Valmis. Aurinko porotti suoraan selkään koko päivän. Nyt sitten vähä lepoa ja eiköhän loppuviikosta uudestaan.

Matkalla pilier rougesille . Nabot leon tähtäimessä .

Aguille du plan

Nabot leon p4 nousemassa punaiseen kulmaan.Valtava Blatiere oikealla.

red corner p5

Majoret Thatcher p1

M T p3

M T p2

M T p4

M T p5

Kotiin päin. Tuosta jalkojen alta vähän vasemmalta mentiin p2

Chez rocky

Että tämmösta, hyvää syksyä kaikille.

Karva.

Mainokset

One thought on “Karvan seikkailut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s