Aurinko paistaa!

Puuteripäiviä

Puuteripäiviä

Ensimmäisen, varsin lumisen viikonlopun jälkeen keli täällä Hakubassa lämpeni ja olemmekin kylpeneet auringossa koko viikon. Jotkut kaverit joutuivat jopa ostamaan aurinkoon sopivia laskulaseja, koska tällaista sääilmiötä ei oltu Japanilta odotettu. Kyseessä on kuulemma varsin erikoislaatuinen talvi. Aurinkoisia päiviä on ollut monin verroin enemmän, kuin viimevuonna.

Aurinkoinen keli, ja uuden lumen puute ajavat vapaalaskijan väistämättä kauemmas keskuksista. Paras tapa (jos käytössä ei ole Red Bullin helikopteria) löytää uusia koskemattomia laskuja on ski touring eli suomeksi skinnailu. Ylämäkeen hiihtämistä helpottamaan suksen pohjaan liimataan nousukarvat, jotka estävät suksen lipsumisen taaksepäin.

DSC_2571

Skinnailu on loistava tapa harrastaa liikuntaa. Hiki tulee auringon paisteessa varmasti ja Gore-takin voi jo reppua pakatessa jättää suosiolla repun päälle. Skinnatessa pääsee irti hiihtokeskuksien ihmisvilinästä, ja rajattomat takamaastot avautuvat laskettelijalle. Omin askelin ansaitut käännökset koskemattomassa lumessa maistuvatkin usein paremmalle kuin hissillä saavutetut, ja illalla tosiaan tuntee saaneensa jotain aikaan.
Tämä viikko onkin siis vierähtänyt alueen erilaisia mäkiä haikkaillen. Tässä joitakin kuvia ensimmäiseltä viikonlopulta, takamaastoista ja aurinkoisesta Hakubasta. Löytyi sieltä Cortinan koivikoista yksi vanha aittalainenkin. Otettiin oikein kuva todistamaan!

Kuka tunnistaa?

Kuka tunnistaa?

Vähän voisin jutella tosta vaatetuksesta täällä reissussa. Kerrospukeutumisesta on tällä palstalla varmasti puhuttu jo kyllästymiseen asti. Villaa tai tekokuitua alle, väliin eristävä fleece tai villakerros ja päälle tuulen ja veden pitävä kerros. Kokonaista päivitystä kerrospukeutumisesta en siis ala tässä väsäämään vaan paneudun muutamaan tuotteeseen, jotka on nyt todettu erittäin toimiviksi täällä Japanissakin.

Aloitetaan uudesta aluskerrastosta. Kysessä on siis tänä syksynä paljon hehkutettu Acliman Woolnet kerrasto. Uuno Turhapuro elokuvista tuttu verkkomainen rakenne jakaa mielipiteitä ulkonäkönsä puolesta, mutta onhan se vain toimiva! Merinovillasta kudottu verkkopaita hengittää loistavasti ja siirtää kosteuden pois iholta. Kun verkon päälle lisätään kerrastoja, jää sisälle tuhansia pieniä ilmataskuja, jotka eristävät kylmältä. Erityisen toimivaksi komboksi olen todennut Woolnet-paidan ja Icebrakerin 200 g paksuisen aluspaidan. Kylmemmällä kelillä siihen päälle vielä vaikka powerstrechiä. Aurinkoisella kelillä ilman takkia ylämäkeen hiihdellessä saa myös osakseen paljon ihailevia katseita.

Takki päälle tauolla

Takki päälle tauolla

Kuoritakkina on tällä reissulla loistavasti palvellut Tierra Rond -takki. Erityisesti vapaalaskuun suunnattu takki on vahvaa kolmikerros Gore-Texiä eikä hätkähdä pienistä risuista. Reilut etutaskut, hihatasku ja rintatasku toimivat joka tilanteessa. Mäkiä kiivetessä erityisen suuret tuuletusaukot kainaloissa ovat olleet todella hyödylliset. Takin voi napittaa suoraan kiinni Rond-housuihin, jolloin syntyy lähes haalarimainen kombonaatio. Itselläni housuina ovat toimineet Tierra Roc Blanc -housut. Housujen vyötärö nousee navan yli ja pitää lumen takulla poissa alaselästä. Vaikka lunta on ollut paikoin rintaan asti, en ole vielä onnistunut saamaan lunta varusteideni sisälle. Housut ovat muutenkin toimineet loistavasti, erityiskiitos tukevista lumilukoista, pitkistä sivuvetoketjuista, korkeasta vyötärösta ja hyvin sijoitelluista taskuista. Varsinkin etupuolella oleva pieni kännykkätasku on ollut kovassa käytössä.

Huomenna vietelläänkin sitten välipäivää Naganossa ja maanantaista alkaen on luvassa uutta lunta!

Happo-Onen eteläseinämä

Happo-Onen eteläseinämä

IMAG0078

DSC_2514

DSC_2520 (2)

herkkui

herkkui

Lounastauko

Lounastauko

Mainokset

One thought on “Aurinko paistaa!

  1. No Kossuhan (Koskisen Jussi) se siinä yhdessä kuvassa olla möllöttää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s