Kausien välissä

Image”Ollako vai eikö olla, siinä pulma:
Jalompaa onko hengen kärsiä
Kaikk’ inhan onnen iskut sekä nuolet”

Näin Hamlet sanoi aikanaan, kun hän kallo kädessään pohti asioita. Näytelmän tapahtumapaikka oli Tanskan niemimaa, jossa tällä hetkellä ei ole lunta tai loskaa.

Ollako vai eikö olla talvi tai kevät? Siinä on pulma. Talvi oli hieno, lunta riitti ja ladut olivat kunnossa. Sitten kevät rupesi tekemään tuloa ja lumi rupesi sulamaan. Fillarit ilmestyivät katukuvaan vaikka teitä reunusti likaiset lumikasat. Ja mitä sitten tapahtui? Kevät heittäytyi ujoksi ja talvi tuli takaisin. Tähän voimme todeta että talvi päätti olla ja kevät eikö olla?

Kausien ylimenovaihe on monella tavalla hankala. Aamuisin tarvitset lämpimän takin ja iltapäivällä pärjäät ilman. Joko palelet aamulla tai hikoilet iltapäivällä. Joko hiihdät likaisilla sulaneilla laduilla tai liukastelet märissä kengissä lenkkipoluilla. Ongelmaan ei löydy suoranaista ratkaisua, ainoastaan tapoja selvitä sen kanssa.

Ohuet untuvatakit ovat käteviä tähään aikaan vuodesta. Se lämmittää sopivasti ja se menee pieneen tilaan kun sitä ei tarvitse.

Kengät ovat kovilla tähän aikaan vuodesta. Rapainen ja märkä keli kastelee ja sotkee kengät erittäin nopeasti. Siksi kannattaa suojata kengät sopivalla suojaspraylla. Kysy myyjältä sinun kengille sopivaa sprayta ja käytä sitä säännöllisesti.

Koirille ei löydy suojasprayta, jonka avulla ne hylkisivät likaa. Kaikki koiranomistajat tietävät että koirat ovat korviaan myöten mudassa keväällä, ja omistaja on vähintään polviaan myöten siinä ihanassa liejussa. Siksi tykkään käyttää säärystimiä, kun kävelen poluilla koiran kanssa. Näin ei tarvitse koko ajan pestä housuja, ainoastaan säärystimet silloin tällöin.

Ehdoton keväthanska minun makuun on Warmpeace Powerstretch Glove. Se toimii talvella liner-hanskana ja keväällä sellaisenaan eikä vie tilaa taskussa.

Kevättä odotellessa,

Tom

Mainokset

2 thoughts on “Kausien välissä

  1. Hieno dramaattinen aloitus, johon on kuitenkin päätynyt muutama pieni asiavirhe:

    1. Hamletin kädessä ei ole kalloa noiden vuorosanojen kohdalla, vaan vasta myöhemmin kun hän toivoo että hänen vanha opettajansa olisi vielä hengissä ja voisi neuvoa häntä.

    2. Hamletin tapahtumien tarkka paikka on epäselvä, mutta yleensä paikkana pidetään Helsingørin linnaa (tai sen edeltäjää), joka ei sijaitse Jyllannin niemimaalla vaan Sjællandin saarella.

    3. Jos oikein haluaa pilkkua viilata, niin tämän kirjoituksen julkaisupäivänä Tanskan Ilmatieteellinen laitos ilmoittaa vielä yhdellä mittausasemalla Jyllannin niemimaalla olevan lunta / loskaa.

  2. Kiitos Niku korjauksista ja tietoiskusta. Toivottavasti teksti myös herätti ajatuksia ulkoilusta. Kenties tämän innoittamana itse kukin innostumme käymään ulkona myös näin välimenokaudella eikä vain muistella talven retkiä ja suunnitella kesän reissuja. Joka tapauksessa kevättä ja kesää odotellessa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s