Ulos luontoon ja selviytyminen siellä

Image

Sunnuntaina 8. syyskuuta klo 18.15 alkaa Ylen TV1 kanavalta uusi luonto-ohjelma Ulos luontoon. Se on viihdyttävä ja kauniisti kuvattu luontosarja. Osallistuin itse myös sarjan tekoon. Minua pyydettiin selviytymään luonnon ehdoilla yhdeksän päivää erämaassa. Kohde oli minulle uusi tuttavuus, Evo. Evo on todella hieno paikka. Osittain vaikeakulkuinen, mutta tutustumisen arvoinen kohde. Kansallispuistossa asustelee majavia, jotka kaatavat puita polkujen päälle, mikä tekee niistä vaikeakulkuisia.

Asiaan: En ole mikään selviytymisguru, mutta en ole ihan hukassa, kun puhutaan selviytymisestä. Mutta tämä kokemus kyllä todisti asian todellisuuden. Oma osuuteni sarjaan kuvattiin kesäkuun alussa, jolloin luonto on vasta heräämässä eloon eli runsauden sarvi ei ole vielä avattu. Toisin sanoin syötävää löytyy yllättävän vähän. Lisäksi kuvaan astuu juridiset ja eettiset kysymykset siitä, mitä kaikkea voi tehdä TV-ohjelman vuoksi. Ei saa kaataa liikaa puita, ei saa metsästää jne. Mutta kai jostain on annettava periksi. Sain käyttööni alueen järven vierestä, missä pystyi tarkkailemaan majavien elämää. En ole ennen tarkkailut majavia näin kauan ja läheltä, joten se vasta elämys oli. Tosin kaikki ei mene niin kuin Strömsössä mikä selviää sarjassa.

Suurin kokemus oli kyllä se yksinolo, mikä oli osa koetta. Sai olla yksin ajatusten ja luonnon kanssa. Päiviin kuului toki työntekoa eli kuvausta, mutta luppoaikaa jäi kyllä. Kuvasin pääasiassa itse itseäni, mutta pariin otteeseen kävi kuvaaja myös kuvaamassa. Suosittelen että katsot sarjaa sunnuntaisin!

Tom

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s