Vanhat kunnon rusinat ja pähkinät

Vanhat kunnon rusinat ja pähkinät

Perinteiseen rusina-pähkinäsekoitukseen voi lisätä kuivattuja hedelmiä, siemeniä ja mysliä tai granolaa. Napostelupalat maistuvat yhtä hyviltä myös kotona.

Retkesi tai ulkoilupäiväsi ei voi mennä pieleen, kun mukanasi on eväänä pähkinöitä, rusinoita, kuivattuja hedelmiä, tummaa suklaata ja siemeniä. Perinteiset rusinat ja pähkinät on täydellinen sekoitus, joka antaa sopivasti energiaa ja tekee retkestäsi antoisamman. Suosittelen tätä energiapitoista välipalaa ansaittuna makupalana, jonka ansiosta pystyt paremmin nauttimaan kauniista maisemista. Rusinat ja pähkinät ovat myös hyvä vararavinto, sillä usein aliarvioimme energiantarpeemme ulkoillessamme. Rusina-pähkinäsekoitus on helppo valmistaa, vie pienen tilan repusta eikä paina juurikaan.

Rusina-pähkinasekoitus

Rusinoilla, pähkinöillä, kuivatulla hedelmillä ja suklaalla saat nopeasti maukasta lisäenergiaa.

Voit joko ostaa valmiita energiapitoisia välipaloja, tai tehdä kuten minä, ja valmistaa itse omasi. Aloita pähkinöillä ja siemenillä ja lisää mukaan jotain hyvää kuten granolaa* sekä jotain makeaa ja sokeripitoista, kuten tummaa suklaata, antamaan energiaa nopeasti, banaanilastuja ja rusinoita ja/tai karpaloita. Käytä mitä löytyy keittiökaapeistasi, kunhan muistat lisätä sekoitukseen ainakin pähkinöitä ja rusinoita.

* Ero myslin ja granolan välillä on se, että granolassa hedelmät ja marjat ovat paahdettu.

Mysli kulhossa

Mysli kulhossa

Mysli uuninpellillä

Mysli uuninpellillä odottamassa paahtamista. Mysliin on sekoitettu hunajaa, öljyä ja mausteita.

Tässä yksi hyvä esimerkki Vanhasta kunnon rusinoista ja pähkinöistä. Mukavaa Joulun odotusta!

  • 2 dl granolaa
  • 2 dl rusinoita
  • 2 dl kuivattuja aprikooseja
  • 2 dl kuivattuja viikunoita
  • 2 dl kurpitsan siemeniä
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 dl saksanpähkinää
Anders Klint Nuuksiossa opastamassa retkikokkausta

Nuuksiossa opastusta ja koulutusta retkikokkaukseen yhdessä eri bloggaajien ja Fjällrävenin kanssa. Kalaa paistettuna hiilillä leirinuotiolla.

Anders Klint on yli 30 vuotta kestäneen kokin uran aikana tehnyt gourmet-matkoja erämaahan. Hän on työskennellyt ulkoilmakeittiössä, nuotioiden ja grillien äärellä, ja on työnsä mukana tutustunut lähes jokaiseen maanosaan.

Mainokset
This entry was posted in Retkiruoka and tagged , , , , , , , by Anders Klint. Bookmark the permalink.

About Anders Klint

The simpler you make things, the richer the experience becomes! During my more than thirty year long working life working as a trail chef, I, unlike most of the other cooks, have made ​​a gourmet trip in the wilderness. In my profession I have been working at the field kitchen, outdoor stoves, campfires, barbecues and so-called "Dutch Oven". I have had the whole world as my market, on almost every continent. ------------------------------------------------------------------------------------------- Mitä yksinkertaisempaa, sen rikkaampaa! Yli 30 vuotta kestäneen kokin urani aikana olen tehnyt – toisin kuin useimmat kollegani - gourmet-matkoja erämaahan. Olen työskennellyt ulkoilmakeittiöissä, ulkona uunien, nuotioiden ja grillien ääressä ja valmistanut ruokaa Dutch Oven –valurautapannuilla. Koko maailma on ollut keittiöni ja työni mukana olen tutustunut lähes jokaiseen maanosaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s