Tuhansia vuosia ilman jääkaappia

Ihmiset ovat selviytyneet vuosituhansia ilman sähköä ja nykyteknologiaa. Jääkaappi keksittiin noin sata vuotta sitten. Silti elämme yhä siinä uskossa, että emme voi elää ilman jääkaappia, vaan pelkäämme ruoan pilaantuvan heti, kun kylmäketju katkeaa. Pidämme parasta ennen –päiväystä ruoan viimeisenä käyttöpäivänä, ellemme ole jo siihen mennessä heittäneet ruokaa pois.

Ruokakulttuuri on kuitenkin viimeisten 30-40 vuoden aikana kokenut suuren muutoksen. Lisääntynyt matkailu, ruokalehdet ja television kokkiohjelmat ovat tuoneet eksoottisimmatkin raaka-aineet ja ruoat ulottuvillemme, unohtamatta lukuisia kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja jotka ovat osaltaan rikastuttaneet ruokakulttuuriamme.

Luonnossa liikkuminen on usein sosiaalinen tapahtuma, jossa jaamme kokemuksia muiden samanhenkisten kanssa. Ruoanlaitto tuo retkillemme oman lisämausteensa; voimme nauttia yhteisestä illallisesta ja toistemme seurasta. Mikä voisikaan olla hienompaa kuin istua kalliolla, katsoa auringonlaskua ja nauttia illallisen päätteeksi amerikkalaisia vaniljapannukakkuja.

Resepti
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna (tai kuivattua kananmunajauhetta)
2,5 dl maitoa (tai veteen sekoitettavaa maitojauhetta)
2 rkl voita

Valmistaminen
(Ennen retkeä)
1.   Sekoita kuiva-aineet. Sulata voi ja sekoita se kananmunan ja maidon kanssa eri kulhossa. Yhdistä kaikki aineet.
2.   Kaada taikina tuplamuovipussiin ja pakkaa mukaan retkellesi
(Retkellä)
3.   Lisää pannulle voita ja paista pannukakut
4.   Tarjoile tuoreiden hedelmien, marjojen, vaahtosiirapin ja voin kera.

Parhaimmalta letut maistuvat, kun ne on paistettu aidolla, avotulelle tarkoitetulla räiskälepannulla. Pannukakut sopivat aamiaiseksi, lounaaksi tai iltapalaksi. Syö ja nauti!

Kayakers Pancakes

Mainokset
This entry was posted in Retkiruoka by Anders Klint. Bookmark the permalink.

About Anders Klint

The simpler you make things, the richer the experience becomes! During my more than thirty year long working life working as a trail chef, I, unlike most of the other cooks, have made ​​a gourmet trip in the wilderness. In my profession I have been working at the field kitchen, outdoor stoves, campfires, barbecues and so-called "Dutch Oven". I have had the whole world as my market, on almost every continent. ------------------------------------------------------------------------------------------- Mitä yksinkertaisempaa, sen rikkaampaa! Yli 30 vuotta kestäneen kokin urani aikana olen tehnyt – toisin kuin useimmat kollegani - gourmet-matkoja erämaahan. Olen työskennellyt ulkoilmakeittiöissä, ulkona uunien, nuotioiden ja grillien ääressä ja valmistanut ruokaa Dutch Oven –valurautapannuilla. Koko maailma on ollut keittiöni ja työni mukana olen tutustunut lähes jokaiseen maanosaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s