Kuivalihaa uunissa

Beef jerky

Tässä resepti amerikkalaiseen tapaan valmistetusta kuivalihasta – erittäin hyvä välipala ulkoiluun!

  • käytä härän-, hirven-, tai muuta vähärasvaista lihaa
  • leikkaa liha 5-7 mm:n paksuisiksi siivuiksi ja sivele siivujen molemmat puolet nestemäisellä savulla
  • lisää suola, pippuri ja valkosipulijauhe siivujen molemmille puolille
  • jos haluat lihasta tulista, lisää pintaan chili- tai cayennepippuria
  • peitä siivut ja anna marinoitua vähintään neljä tuntia
  • pujottele puinen, ohut varras (esim. cocktail-tikku) lihasiivujen läpi, jätä pieni rako siivujen väliin
  • aseta paistinritilä uunin yläosaan ja ripusta vartaat uuniritilälle niin että lihat riippuvat vartaissa vapaasti ja ilmavasti
  • aseta uunin lämpötila 70 asteeseen. Jos uunissa on kiertoilmatoiminto, laita se päälle.
  • jätä uuninluukku raolleen n. 1 cm:n verran (käytä lusikkaa tms. pitämään luukku auki), näin kosteus poistuu kuivausprosessin aikana.
  • kuivaus kestää n. 4 – 8 tuntia

Nauti!

Beef jerkyn valmistus

Valmis kuivattu liha

Mainokset
This entry was posted in Retkiruoka and tagged , , , , , by Anders Klint. Bookmark the permalink.

About Anders Klint

The simpler you make things, the richer the experience becomes! During my more than thirty year long working life working as a trail chef, I, unlike most of the other cooks, have made ​​a gourmet trip in the wilderness. In my profession I have been working at the field kitchen, outdoor stoves, campfires, barbecues and so-called "Dutch Oven". I have had the whole world as my market, on almost every continent. ------------------------------------------------------------------------------------------- Mitä yksinkertaisempaa, sen rikkaampaa! Yli 30 vuotta kestäneen kokin urani aikana olen tehnyt – toisin kuin useimmat kollegani - gourmet-matkoja erämaahan. Olen työskennellyt ulkoilmakeittiöissä, ulkona uunien, nuotioiden ja grillien ääressä ja valmistanut ruokaa Dutch Oven –valurautapannuilla. Koko maailma on ollut keittiöni ja työni mukana olen tutustunut lähes jokaiseen maanosaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s