Karamellisoidut omenat

Tässä teille yksinkertainen ja herkullinen omenajälkiruoka valmistettavaksi ja nautittavaksi nuotiotulilla.

Karamellisoidut omenat Anders Klintin tapaan

Karamellisoitua omenaa Anders Klintin tapaan.

Valmistusaineet

400 g kuorittuja, paloiteltuja omenia, joista on poistettu siemenkota

50 g voita

50g (ruskeaa) sokeria

0,5 tl kanelia

125 g murennettuja keksejä

20 g pilkottuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä

20 g pilkottuja saksanpähkinöitä

100 g kinuskikastiketta

Maitokiisseliä

Valmistus

  1. Kuullota omenoita suurella paistinpannulla nuotion yllä yhdessä voin, sokerin ja kanelin kanssa n. 15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet
  2. Sekoita murennetut keksit ja pähkinät keskenään
  3. Lämmitä kinuskikastiketta lämpimällä pannulla n. 1 minuutin ajan (ks. resepti alla)
  4. Aseta omenasekoitus neljälle lautaselle tai pieniin kulhoihin
  5. Ripottele päälle keksi-pähkinäsekoitusta
  6. Kaada jälkiruoan päälle maitokiisseliä ja kinuskikastiketta
  7. Tarjoile ja nauti!
Karamellisoitua omenaa

Herkuttele nuotion äärellä

Kinuskikastike

Mikään ei ole voita kotitekoista kinuskikastiketta!

Valmistusaineet

2 kupillista kermaa

2 kupillista sokeria

2 kupillista siirappia

2 tl vaniljasokeria

Valmistus

  1. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi pannulla. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä sitä pienellä lämmöllä n. 5 minuuttia
  2. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Kaada kastike kulhoon ja tarjoile omenajälkiruoan kanssa.
Caramelized apples by Anders Klint

Valmista nautittavaksi!

Mainokset
This entry was posted in Retkiruoka by Anders Klint. Bookmark the permalink.

About Anders Klint

The simpler you make things, the richer the experience becomes! During my more than thirty year long working life working as a trail chef, I, unlike most of the other cooks, have made ​​a gourmet trip in the wilderness. In my profession I have been working at the field kitchen, outdoor stoves, campfires, barbecues and so-called "Dutch Oven". I have had the whole world as my market, on almost every continent. ------------------------------------------------------------------------------------------- Mitä yksinkertaisempaa, sen rikkaampaa! Yli 30 vuotta kestäneen kokin urani aikana olen tehnyt – toisin kuin useimmat kollegani - gourmet-matkoja erämaahan. Olen työskennellyt ulkoilmakeittiöissä, ulkona uunien, nuotioiden ja grillien ääressä ja valmistanut ruokaa Dutch Oven –valurautapannuilla. Koko maailma on ollut keittiöni ja työni mukana olen tutustunut lähes jokaiseen maanosaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s